Bestuurlijke boete Inspectie SZW aanvechten met bestuursrecht advocaat
Heeft u een bestuurlijke boete ontvangen van de Inspectie SZW, maar bent u het hier niet mee eens? Neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Hoogendoorn.
Wij tekenen namens u bezwaar aan met als doel het verlagen of kwijtschelden van het boetebedrag.
Bestuurlijke boete Inspectie Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Als de arbeidsinspectie SZW heeft vastgesteld dat bepaalde wettelijke voorschriften zijn overtreden, dan kan het zo zijn dat u een bestuurlijke boete ontvangt. De inspectie SZW mag boetes uitschrijven aangaande de volgende onderwerpen:- Boetes Wet arbeid vreemdelingen (Wav)
- Boetes Wet minimumloon (Wml)
- Boetes Wet allocatie arbeid door intermediairs (Waadi)
- Boetes Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU)
- Boetes Arbeidstijdenwet (Atw)
- Boetes Arbeidsomstandighedenwetgeving
Als u het niet eens bent met de bestuurlijke boete die u is opgelegd door de inspectie SZW, dan kan Advocatenkantoor Hoogendoorn u helpen met het aanvechten van deze bestuurlijke boete.
Inspectie Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
De Inspectie SZW is de toezichthouder vanuit de overheid op het gebied van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het toezicht is voornamelijk gericht op de correcte naleving van de wet- en regelgeving omtrent arbeidsomstandigheden, het socialezekerheidsstelsel, de arbeidsmarkt in zijn geheel en de arbeidsomgeving. Tevens dient de Inspectie SZW als onderzoeksinstantie voor de werking van het sociale stelsel. Zo bekijken ze niet alleen de effecten van huidige wet- en regelgeving, maar onderzoeken ze ook actief de ontwikkelingen van nieuwe regelgeving ontwikkeld door het ministerie van SZW.Proces bestuurlijke boete SZW aanvechten
Wilt u de bestuurlijke boete van de inspectie SZW aanvechten? De advocaten van Hoogendoorn helpen u graag. De boeteprocedure en de procedure voor het aanvechten van de boete zijn als volgt:1. Het boeterapport
De inspecteur heeft een overtreding gezien en maakt hierover een boeterapport op welke naar de Inspectie SZW wordt gestuurd. Er wordt een kopie van het boeterapport naar u toegestuurd. Vervolgens schakelt u Advocatenkantoor Hoogendoorn in voor het aanvechten van de boete.
2. Kennisgeving inzake boete
Indien de Inspectie SZW beoordeelt dat de boete gegrond is, krijgt u een kennisgeving inzake boete met daarin de details van de overtreding plus het voorstelde boetebedrag.
3. Reageren op de kennisgeving (de zienswijze)
Het is mogelijk om binnen twee weken te reageren op deze kennisgeving. Dit is de zogenaamde zienswijze. De advocaten van Hoogendoorn helpen u met het opstellen van de zienswijze met als doel het verlagen of kwijtschelden van het boetebedrag.
4. Reactie Inspectie SZA omtrent boete
Na twee weken ontvangt u de beschikking inzake boete. Hierin staat of u wel of geen boete krijg. De eerder opgestelde zienswijze is opgenomen in dit besluit.
5. Bezwaar bestuurlijke SZW-boete aantekenen
Indien u alsnog een boete moet betalen, dan helpen wij u (binnen de gestelde termijn van zes weken) met het aanvechten van deze SZW-boete. LET OP! De betalingsverplichting van de boete blijft in stand en wordt niet opgeschort wanneer er bezwaar wordt aangetekend. Wordt de boete aan de hand van het bezwaar alsnog kwijtgescholden, dan krijgt u het betaalde boetebedrag terug, inclusief de wettelijke rente.
6. In beroep bij de bestuursrechter
Als het bezwaar ongegrond wordt verklaard (de boete moet u nog steeds betalen) en u bent het hier niet mee eens, dan zullen wij in overleg bepalen of het zinvol is om de zaak te laten voorkomen bij de bestuursrechter. Wij zullen beroep voor u aantekenen en de zaak grondig voorbereiden.
7. Hoger beroep bij de Raad van State
Bent u het niet eens met de uitspraak van de bestuursrechter? Dan kunnen wij de laatste gerechtelijke stap in werking laten treden: in hoger beroep gaan bij de Raad van State. Wederom zal dit in overleg worden besloten. De slagingskans is de belangrijkste factor voor het aantekenen van beroep bij de Raad van State.