fbpx

Bestuurlijke boete Autoriteit Persoonsgegevens

Bestuurlijke boete Autoriteit Persoonsgegevens aanvechten met bestuursrecht advocaat

Heeft u een bestuurlijke boete ontvangen van de Autoriteit Persoonsgegevens, maar bent u het hier niet mee eens? Neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Hoogendoorn.


Wij tekenen namens u bezwaar aan met als doel het verlagen of kwijtschelden van het boetebedrag.

Bestuurlijke boete autoriteit persoonsgegevens (AP)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is een onafhankelijke toezichthouder die de privacywetgeving bewaakt. Ook zorgt de AP voor toezicht op een correcte naleving van de wettelijk gestelde regels betreffende de bescherming van persoonsgegevens. Denk hierbij aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Net als de Inspectie SZW adviseert de AP het ministerie over nieuwe regelgeving en geven ze inhoudelijke voorlichting omtrent de privacywetgeving.

Het boetebeleid van de AP kan van toepassing zijn bij de volgende overtredingen

  • Overtredingen van de AVG;
  • Overtredingen van de uitvoeringswet van de AVG;
  • Overtredingen op grond van de Wet politiegegevens;
  • Overtredingen op grond van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens;
  • In bepaalde gevallen bij overtreding van de telecommunicatiewet, de EIDAS-verordening en de Algemene wet Bestuursrecht.

Bezwaar tegen bestuurlijke boete AP met bestuursrechtadvocaat

Heeft u vanuit de AP een boete ontvangen en is deze volgens u niet gegrond? Neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Hoogendoorn. Wij tekenen namens u bezwaar aan met als doel het verlagen of kwijtschelden van het boetebedrag.
 
 

In beroep gaan tegen een boete van de AP

Als u het niet eens bent met een boete die u is opgelegd door de AP, dan is het mogelijk hiertegen in beroep te gaan. Advocatenkantoor Hoogendoorn is op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving omtrent het aanvechten van een boete van de AP. De volgende stappen kunnen worden gebruikt als richtlijn voor het bezwaarproces:
1. Ontvangst boete Autoriteit Persoonsgegevens
U zult van de AP een boete ontvangen op het moment dat u volgens hen in overtreding bent van de privacywetgeving.
2. Bezwaar aantekenen tegen boete AP
Indien u het niet eens bent met de boete is het mogelijk hier bezwaar tegen aan te tekenen. Dit dient binnen zes weken na ontvangst van de boete te geschieden. Advocatenkantoor Hoogendoorn assisteert u graag middels het opstellen van een juridisch onderbouwd bezwaarschrift.
3. Inhoud bezwaarschrift AP
Het bezwaarschrift bevat uw NAW-gegevens, een kopie van het besluit van de AP en de uitleg waarom de AP-boete volgens u niet klopt. Na ontvangst van het bezwaarschrift krijgt u gemiddeld genomen binnen zes weken een reactie. LET OP! De betalingsverplichting van de boete blijft in stand en wordt niet opgeschort wanneer er bezwaar wordt aangetekend. Wordt de boete aan de hand van het bezwaar alsnog kwijtgescholden, dan krijgt u het betaalde boetebedrag terug, inclusief de wettelijke rente.
4. Persoonlijke toelichting bezwaarschrift AP
Het is mogelijk om uw bezwaar tijdens een persoonlijke zitting bij de AP te komen toelichten. Wij zullen voor u beoordelen of dit een verstandige stap is. Indien gewenst kunnen wij de communicatie met de AP volledig van u overnemen.
5. De AP-boete aanvechten bij de bestuursrechter
Indien u alsnog een boete moet betalen, dan helpen wij u (binnen de gestelde termijn van zes weken) met het aanvechten van deze SZW-boete. Wanneer u het oneens bent met het besluit op het bezwaar van uw AP-boete, dan kunt u ervoor kiezen om een beroepsschrift in te dienen bij de rechtbank voor de sector bestuursrecht. Bij Hoogendoorn stellen wij dit beroepsschrift graag voor u op en zullen wij u vertegenwoordigen in de rechtbank.

Beroep boete AP aantekenen met Advocatenkantoor Hoogendoorn

Heeft u vanuit de AP een boete ontvangen en bent u het niet eens met deze boete? Neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Hoogendoorn, zodat wij binnen de gestelde termijn van zes weken een passend bezwaarschrift kunnen indienen. Ook voor het vervolgproces bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen al het contact met de Autoriteit Persoonsgegevens met als doel het verlagen of kwijtschelden van het boetebedrag.

Neem direct contact op om uw boete van de AP aan te vechten

Vul het onderstaande contactformulier in of bel ons direct via: +31 (0)20 6 23 41 11


Contact per e-mail of telefoon?
e-mailtelefoon


Indien gewenst, wanneer kunnen wij u het beste terugbellen?
voorkeur mailenochtend 9.00 - 12.00middag 13.00 - 17.00avond 19.00 - 21.00


Door een vinkje te plaatsen gaat u akkoord dat wij uw gegevens opslaan en verwerken. Meer informatie hierover vind u in onze privacyverklaring. Zonder akkoord kunnen wij uw aanvraag niet verwerken.