Bestuurlijke boete aanvechten met bestuursrecht advocaat
Heeft u een bestuurlijke boete ontvangen, maar bent u het hier niet mee eens? Neem dan direct contact op met Advocatenkantoor Hoogendoorn.
Wij kunnen namens u bezwaar maken tegen de boete met als doel het kwijtschelden van de boete of op zijn minst het verlagen hiervan.
Wat is een bestuurlijke boete?
Het Kenniscentrum Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Justitie en Veiligheid omschrijft een bestuurlijke boete als volgt:
“De bestuurlijke boete is een bestuursrechtelijk sanctioneringsmiddel dat zonder tussenkomst van het Openbaar Ministerie of een rechter kan worden opgelegd door een daartoe bevoegde overheidsdienst. De boete is geregeld in titel 5.4 van de Awb.”
De bestuurlijke boete is onderdeel van het Nederlandse bestuursrecht. Het is een punitieve sanctie wat inhoud dat deze, in tegenstelling tot de last onder dwangsom en last onder bestuursdwang, niet kan worden vermeden.
Vecht uw bestuurlijke boete aan met Advocatenkantoor Hoogendoorn
Advocatenkantoor Hoogendoorn heeft vele jaren ervaring met het bestuursrecht en het aanvechten van een bestuurlijke boete in het bijzonder. U kunt daarom bij onze bestuursrechtadvocaten terecht voor het aanvechten van de boete van onder andere de navolgende overheidsinstanties: Gemeenten, ACM, SZW, AP, NZa, AFM, NVWA, CBG, Ksa, DNB en VWS. Onderstaand vind u meer informatie over de last onder bestuursdwang van de ACM, AP en SZW:
Heeft u een bestuurlijke boete van de Autoriteit Consument en Markt gekregen? Laat Advocatenkantoor Hoogendoorn dan direct bezwaar voor u aantekenen.
- Overtredingen van de AVG;
- Overtredingen van de uitvoeringswet van de AVG;
- Overtredingen op grond van de Wet politiegegevens;
- Overtredingen op grond van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens;
- In bepaalde gevallen bij overtreding van de telecommunicatiewet, de EIDAS-verordening en de Algemene wet Bestuursrecht.
Heeft u een bestuurlijke boete van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen? Laat Advocatenkantoor Hoogendoorn dan direct bezwaar voor u aantekenen.
- Boetes Wet arbeid vreemdelingen (Wav)
- Boetes Wet minimumloon (Wml)
- Boetes Wet allocatie arbeid door intermediairs (Waadi)
- Boetes Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU)
- Boetes Arbeidstijdenwet (Atw)
- Boetes Arbeidsomstandighedenwetgeving
De boetes gelden voornamelijk voor werkgevers. Het kan echter ook zo zijn dat werknemers een boete vanuit de SZW-arbeidsinspectie krijgen opgelegd. Dit kan voorkomen als zij de voor hen geldende regels in de Arbeidsomstandighedenwet en de Wet arbeid vreemdelingen hebben overtreden.
Heeft u een bestuurlijke boete van de arbeidsinspectie SZW gekregen? Laat Advocatenkantoor Hoogendoorn dan direct bezwaar voor u aantekenen.